fredag 26. september 2008

Hvilken hudtype har du og hvordan tar du vare på den?


Det er vanlig å dele inn de forskjellige hudtypene i fire kategorier:Normal hud, tørr hud, fet hud, og blandingshud.

Normal hud
”Normal” hud er bare en betegnelse på en hudtype. Hvis du ikke passer inn i kategorien ”normal” hud, så betyr ikke det at du har unormal hud.Normal hud føles stort sett glatt og har ingen spesielle behov. Allikevel kan normal hud forandre seg og behøve forskjellig stell alt etter vær og vind, alder, kosthold, osv.


Tørr hud
Tørr hud kommer stort sett med alderen, men tørr hud kan også oppstå på grunn av sol eller kulde eller på grunn av for lite væske. Tørr hud kan man også få på grunn av hudpeleiprodukter som tørker ut huden.


Fet hud
Fet hud er blank og kan ofte få urenheter.


Blandingshud
Blandingshud er ofte blank i T-sonen (panne, nese og hake), og normal eller tørr andre steder.
Det kan være greit å bruke produkter som er tilpasset din hudtype, for på den måten kan du få bedre og sunnere hud.
Slik tar du vare på akkurat din hudtype:
Slik steller du normal hud:

Alle hudtyper bør renses morgen og kveld, så bruk et renseprodukt for normal hud.Normal hud kan klare seg med bare fuktighetskrem.Kulde tørker ut huden, så om vinteren er det ålreit å tilføre huden fuktighet. Sol tørker også ut huden, så ikke spar på fuktighetskremen etter at du har solet deg – verken sommer eller vinter. Bruk pudder eller foundation tilpasset normal hud.Husk solfaktor.


Slik steller du tørr hud:

Alle hudtyper bør renses morgen og kveld, så bruk et renseprodukt spesielt tilpasset tørr hud.Tørr hud kan skyldes at hudpleieprodukter tørker ut huden, så bruk helst milde produkter. Unngå spesielt produkter som inneholder alkohol.Tørr hud kan også skyldes soling, kulde, kosthold og alder.Bruk en rik fuktighetskrem.Bruk pudder eller foundation som inneholder fuktighet og er tilpasset tørr hud.Innimellom kan det være forfriskende å ta en ansiktsmaske for å motvirke tørrhet.Husk solfaktor.


Slik steller du fet hud:

Alle hudtyper bør renses morgen og kveld, så bruk et renseprodukt spesielt tilpasset fet hud.Etter rensing kan du bruke ansiktsvann som kontrollerer blankheten i huden.Det er feil at blank hud ikke trenger fuktighetskrem, men bruk en lett fuktighetskrem tilpasset huden din.Det kan være greit å ha en consealer for å skjule ujevnheter.Bruk pudder eller foundation som korrigerer blankheten og ikke inneholder olje.Innimellom kan det være forfriskende å ta en ansiktsmaske som motvirker fet hud.Husk solfaktor.


Slik steller du blandingshud:

Alle hudtyper bør renses morgen og kveld, så bruk et renseprodukt spesielt tilpasset blandingshud. I t-sonen (som ofte er blank) kan du bruke korrigerende fuktighetskrem, også kan du bruke en rik fuktighetskrem på ansiktets tørre områder. Ellers kan du bruke fuktighetskrem for normal hud.Bruk et pudder eller en foundation tilpasset blandingshud.Innimellom kan det være forfriskende å ta en ansiktsmaske som forbedrer blandingshuden.Husk solfaktor.
(grunnen til at to av "underoverskriftene" henger veldig sammen er fordi jeg ikke får mellomrom mellom de,umulig)

6 kommentarer:

Camilla Didriksen sa...

Jeg tror jeg har ganske normal hud :)

Renate sa...

Hehe ;)

Anonym sa...

gode tips. men jeg er så heldig at jeg trenger null hudprodukter (utenom aftersun) og likevel får jeg sjeldent kviser. :)

Tuppene sa...

Gode tips:)

Renate sa...

Thale Brekke:
Takk :)
Da er du veldig heldig! ;)

Renate sa...

frktetlie:
Det var bra ;)