onsdag 3. september 2008

Sannheten om extensions

Hva er hair-extensions egentlig laget av?



Noen tror at hair-extensions er laget av hestehår eller, grotesk nok, døde menneskers hår.
Men hair-extensions er faktisk menneskehår - fra levende mennesker.


Håret med best kvalitet kommer fra Asia eller østeuropeiske land. I disse landene er det mange fattige kvinner som klipper av seg håret og selger det for å få penger til mat til familien sin.

Det finnes også "hårfabrikker" som ansetter kvinner. Disse kvinnene må la håret vokse for så å selge det til hårfabrikken når det er langt nok. Kvinnene må passe ekstremt godt på håret sitt før hårfabrikken overtar det, og noen hårfabrikker sørger til og med for å gi kvinnene sunn mat for at håret deres skal vokse seg finest mulig.


Men dessverre tjener ikke alle kvinner på å gi håret sitt til hair-extensions:
I noen deler av India er det mange som blir lurt til å klippe av seg håret - uten å få en rkone for det.
I 2006 skrev en britisk avis om et tempel i landsbyen Tirupati i India som er blitt verdens nest rikeste tempel hovedsakelig på grunn av salg av menneskehår.
Hver dag kommer det kvinner - noen ganger opp mot 4000 - til tempelet i Titupati for å delta i en bønn, og i løpet av denne bønnen må de barbere av seg håret for å gi det til guden Vishnu. Men kvinnene blir lurt, for guden Vishnu trenger ikke disse hårete gavene - det er de griske munkene i tempelet som tjener store penger på dem.

Så før du går til frisøren for å skaffe deg tykkere og lengre hår bør du kanskje passe på at hair-extensionen du skal ha i håret ikke kommer fra India.

Ingen kommentarer: