torsdag 18. september 2008

Ta vare på neglene dine



Neglene dine synes godt, så du bør sørge for at de er velstelte og rene. Her er noen tips til hvordan du passer på neglene dine.



-Klipp neglene dine noenlunde rett av med litt avrundede kanter. Neglene blir svakere hvis de klippes spisse.


-Når du filer neglene skal du file imot tuppen. Fil aldri fram og tilbake for da ødelegges neglene.


-Neglelakk kan du bruke så mye du vil for neglelakk er med på å beskytte neglene. Bruk mild neglelakkfjerner (uten aceton) på bomull når du skal fjerne neglelakken.


-Hvis du har lyst til å dytte neglebåndene dine bakover, så husk å gjøre det når de er myke. Den beste tiden å gjøre det på er etter at du har badet eller lagt hendene dine i bløt. Dytt neglebåndene forsiktig bakover med en såkalt oransjepinne eller plastskyver. Da løftes neglebåndet fra neglen og du kan fjerne det.


-Bruk en god håndkrem for å holde hendene og neglebåndene myke og fne.



Neglekur



Hvis du har tørre negler kan du lage deg en kur. Du trenger 1 spiseskje bivoks, 3 dråper sitronolje, og 3 spiseskjeer søtmandelolje.Ha bivoksen i en bolle. Sett bollen i småkokende vann. Når bivoksen blir flytende tilsetter du sitronolje. Rør godt. Tilsett litt og litt mandelolje mens du rører. Avkjøl. Hvis du synes blandingen blir for hard, varmer du den bare opp igjen og tilsetter enda litt mandelolje – dråpe for dråpe.Voksen smøres på fingrene og neglen hver kveld.For å vedlikeholde mykheten smører du på voksen en gang i uka.

2 kommentarer:

Margrete sa...

negglene mine får være så de er:P

Renate sa...

Hehe ;P