tirsdag 16. september 2008

Makramé


Makramé er en knyteteknikk som er veldig populær nå.


Du starter med fire tråder. To av trådene er ”skjelettet”, de to andre skal bli ”muskler”. Musklene skal tvinnes rundt skjelettet.De to trådene som er skjelettet skal være så lange at du kan feste den ene enden på en knagg på veggen eller rundt et dørhåndtak mens du knyter andre enden rundt livet som et belte. Du skal kke spre trådene, men knyte dem samlet rundt livet.

•De to neste trådene skal være 4-5 ganger så lange som smykket du vil lage. Her kan du prøve deg litt fram. Fest den ene enden av de fire trådene i kroken på veggen eller i dørhåndtaket, og knyt ”skjelettet” rundt livet. Skjelettet skal være stramt til enhver tid. Grunnen til at du fester det rundt magen er fordi du skal slippe å holde i det mens du lager ”musklene”.






Slik er knuten: La oss si at du begynner med venstre tråd. Legg den venstre tråden over skjelettet, og hold i tråden så du danner en C. Ta så den høyre tråden og kryss den venstre tråden, men på høyre side av skjelettet. Fortsett med den høyre tråden, og la den gå under skjelettet og opp i C`en. Nå har du laget knuten, og det er bare å stramme til!
Hvis du hver gang begynner med den venstre tråden får du en spiral.
Hvis du tar annenhver tråd blir den slik:



I første omgang kan kanskje makramé virke komplisert, men øvelse gjør mester.




Hvis du vil ha på perler skal du tre disse inn på skjelettet. Da må du knyte opp trådene du har rundt livet, tre på perlen, og så knyte tråden fast rundt livet igjen.

Husk å knyte ganske stramt, for da blir knuten penest, og smykket blir ikke løst.
Når du har fått smykket slik som du vil, kan du sette på en liten perle i enden, slik at det blir en lås, og så må du huske å knyte godt så armbåndet ikke går opp. Den enden som har hengt på knaggen eller dørhåndtaket blir den løkka som du hekter innpå låskula.
Hvis du lager store kjeder, kommer du til å jobbe med lange tråder (”musklene”), og det er lett å gå i surr. Hvis du ruller opp trådene, blir de litt enklere å jobbe med.

Her kan du se hvordan du knyter:



Ingen kommentarer: